Añadir esta página a favoritos

CATEGORÍAS


FABULAS > SOBERBIA Y HUMILDAD
L'àLIGA I L'ESCARABAT
(por Isop)
Hi havia una llebre perseguida per una àliga i, veient-se perduda va demanar ajuda a un escarabat, suplicant-li que la salvés.

Li va demanar l'escarabat a l'àliga que perdonés a la seva amiga, però l'àliga, menyspreant la insignificància de l'escarabat, va devorar la llebre davant seu.

Des d'aleshores, buscant venjança, l'escarabat observava els llocs on l'àliga posava els ous, i els feia rodar, els tirava a terra. Veient-se l'àliga que la feien fora allà on anés, va recórrer a Zeus demanant-li un lloc segur per a deixar els seus ous.

Li va oferir Zeus posar-los a la seva falda, però l'escarabat, veient la tàctica per escapolir-se'n, va fer una bola de fang, va volar i la va deixar caure sobre la falda de Zeus. Es va aixecar aleshores Zeus per treure's de sobre aquella brutícia i va llençar per terra els ous sense adonar-se'n. Per això, des d'aleshores, les àligues no posen ous a l'época en que surten a volar els escarabats.


Lección / Moraleja:
Mai menyspreïs el que sembla insignificant, doncs no hi ha ésser tan dèbil que no pugui atrapar-te
OTRAS FABULAS DE Isop
Cuentos Infantiles, audiocuentos, nanas, y otros en CuentoCuentos.net © 2009 Contacta con nostrosAviso Legal

eXTReMe Tracker

La mayoría del material de CuentoCuentos.net es proporcionado por nuestros usuarios, proveniente del grandísimo almacén que es la red. Si considera que alguno del material expuesto vulnera sus derechos y/o prerrogativas, le rogamos que nos lo comunique contactando con nosotros