Añadir esta página a favoritos

CATEGORÍAS


FABULAS > PREVENCIóN Y ASTUCIA
EL GALL I LA GUINEU
(por Anònim)
Estava de sentinella a la branca d'un arbre cert gall experimentat i astut.

"Germà, li va dir una guineu amb veu mel·líflua, per a què hem de barallar-nos? Hi hagi pau entre nosaltres. Vinc a portar-te en fausta nova; baixa, i et daré una abraçada. No triguis: he de córrer molt encara. Bé podeu viure sense por, galls i gallines: som ja germans vostres. Festegem les paus; veniu a rebre el meu abraç fraternal.

Amic meu, va contestar el gall: no podries portar-me millor nova que aquestes paus; i encara em complau més, per ser tu el missatger. Des d'aquí veig dos gossos de caça, són sens dubte correus de la feliç notícia: van de pressa i aviat arribaran. Baixaré: seran els abraços generals.

Adéu! , va dir la guineu: és llarga avui la meua jornada; deixem els plaers per a un altre dia.” I el bergant, contrariat i amoïnat, va prendre tocar el dos cames ajudeu-me. El Gall va esclatar a riure, en veure'l córrer tot torbat perquè no hi ha plaer major que enganyar a l'enganyós.


Lección / Moraleja:
Per posar. Envian's-la!
OTRAS FABULAS DE Anònim
Cuentos Infantiles, audiocuentos, nanas, y otros en CuentoCuentos.net © 2009 Contacta con nostrosAviso Legal

eXTReMe Tracker

La mayoría del material de CuentoCuentos.net es proporcionado por nuestros usuarios, proveniente del grandísimo almacén que es la red. Si considera que alguno del material expuesto vulnera sus derechos y/o prerrogativas, le rogamos que nos lo comunique contactando con nosotros