Añadir esta página a favoritos

CUENTOS ALECCIONADORES
CUENTO EL REI LA PUçA I EL POLL (por Anònim)
Un rei tenia dos criats que cuidaven de la seva persona. Un dia es va esdevenir que el rei seia a la seva cadira, i davant seu estaven molts barons i cavallers. L'un d'aquells criats estava davant d'ell, i va veure una puça en una vestidura de samit blanc que el rei vestia.

Aquell lacai va dir al rei que li plagués deixar-lo acostar per prendre una puça que estava al seu mantell, El rei li va donar llicència, i el lacai va prendre la puça.

El rei va voler veure la puça, i la va mostrar al seus cavallers. Va dir que era molt gran meravella com una bèstia tan petita gosava acostar-se al rei.

El rei va fer donar al lacai cent besants.

L'altre lacai tenia enveja del seu companyó, i l'endemà va posar un gran poll en el mantell del rei, i va dir al rei paraules semblants a les que el seu companyó havia dit.

El lacai va donar el poll al rei, i el rei es va esquivar fortament. Va dir que ell era digne de mort, perquè els seus vestits no guardava de polls; i va fer donar a aquell lacai cent assots.
Lección / Moraleja:
per posar. Envian's-la.
OTROS CUENTOS DE Anònim
Cuentos Infantiles, audiocuentos, nanas, y otros en CuentoCuentos.net © 2009 Contacta con nostrosAviso Legal

eXTReMe Tracker

La mayoría del material de CuentoCuentos.net es proporcionado por nuestros usuarios, proveniente del grandísimo almacén que es la red. Si considera que alguno del material expuesto vulnera sus derechos y/o prerrogativas, le rogamos que nos lo comunique contactando con nosotros